Ads (728x90)

Μία πολύ εύκολη και γρήγορη ζύμη για πίτσα, που δεν θέλει άνοιγμα με βέργα!

Τι χρειαζόμαστε:
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για κάθε χρήση
  • 350 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ μαγιά ξερή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο αλεύρι ακόμα για πασπάλισμα

Πώς το κάνουμε:
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας. Δεν χρειάζεται ζύμωμα, καθώς ουσιαστικά αυτό που προκύπτει δεν είναι ζυμάρι, αλλά κάτι σαν πηχτός χυλός.
  3. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
  4. Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για μισή ώρα.
  5. Μόλις φουσκώσει, το αδειάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
  6. Απλώνουμε σιγά σιγά με αλευρωμένα χέρια γιατί η ζύμη κολλάει πολύ.
  7. Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, δυνατό (230ο C) φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα και με το φούρνο βέβαια).

Δημοσίευση σχολίου