Μία πολύ εύκολη και γρήγορη ζύμη για πίτσα, που δεν θέλει άνοιγμα με βέργα!
Τι χρειαζόμαστε:
- 350 γραμμάρια αλεύρι για κάθε χρήση
- 350 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1 κ.γ μαγιά ξερή
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο αλεύρι ακόμα για πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας. Δεν χρειάζεται ζύμωμα, καθώς ουσιαστικά αυτό που προκύπτει δεν είναι ζυμάρι, αλλά κάτι σαν πηχτός χυλός.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
- Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για μισή ώρα.
- Μόλις φουσκώσει, το αδειάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
- Απλώνουμε σιγά σιγά με αλευρωμένα χέρια γιατί η ζύμη κολλάει πολύ.
- Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο, δυνατό (230ο C) φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα και με το φούρνο βέβαια).
Δημοσίευση σχολίου