Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να ξεκινήσουν το ψάρεμα κάνουν λάθος στην αγορά εξοπλισμού. Ένας καλός εξοπλισμός δεν σας κάνει απαραίτητα καλύτερο ψαρά και μερικές φορές μπορεί απλά να γίνει πιο δύσκολο στην αρχή. Ο εξοπλισμός για αρχάριους είναι πιο εύκολος στη χρήση, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να εξοικειωθείτε με τα βασικά και αργότερα να μάθετε πιό προχωρημένες τεχνικές.
Ελέγξτε το δόλωμά σαςΔείτε τον καιρό
Ενώ ο γαλάζιος ουρανός και ο ήλιος δείχνουν μία υπέροχη μέρα, έχει αποδειχτεί ότι, μια συννεφιά είναι πιο καλή, ειδικά αν θέλετε να ρίξετε την πετονιά σε ένα κοπάδι ψαριών.
Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για ψάρεμα
Τα ψάρια γενικά, μεταναστεύουν συνεχώς σε θερμότερα νερά. Η άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές, καθώς δεν υπάρχει πολύ κρύο και τα νερά είναι αρκετά ζεστά, τα επίπεδα οξυγόνου είναι υψηλότερα, οι τροφές είναι άφθονες και γενικότερες οισυνθήκες είναι ώριμες για το ζευγάρωμα των ψαριών. Το ψάρεμα για το καλοκαίρι, πρέπει να γίνεται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, όσο για το φθινόπωρο, η καλύτερη ώρα είναι το απόγευμα, καθώς τα νερά είναι πιό ζεστά.
Τι να κάνετε όταν πιάσετε το ψάρι
Κάθε ψάρι προκειμένου να ξεφύγει και να επιβιώσει (από την ώρα που το έχετε καμακώσει), δυσκολεύεται και προσπαθεί να κολυμπήσει για να φύγει μακριά. Μην έχετε τεντωμένη την πετονιά και χαλαρώστε την λίγο και μέχρι να αρχίσει το ψάρι να επιβραδύνει χρησιμοποιήστε μικρές κινήσεις για να ηρεμήσει και στη συνέχεια το τραβάτε με δύναμη προς τα πάνω.
Αν το άγκιστρο έχει περάσει από την άνω γνάθο, κρατήστε το ψάρι από την κάτω γνάθο για να παραλύσει προσωρινά και μετά αφαιρέσετετο άγκιστρο.
Αυτές είναι μερικές βασικές συμβουλές για ψάρεμα, που ελπίζω να φανούν χρήσιμες στους αρχάριους.
Δημοσίευση σχολίου